Webmail - OneDrive - SharePoint, Magister, WebUntis en Muiswerk

 

Webmail

webmail

 

 

 

 

 

 

 

Met webmail kun je je e-mail van school thuis bekijken. Log in met: [leerlingnummer]@ogt013.nl en je netwerkwachtwoord.

 

Onedrive

OneDrive is een online opslagdienst, te vergelijken met diensten als Google Drive en Dropbox. Het is dé plaats waar je je persoonlijke documenten kunt opslaan.

Log in met: [leerlingnummer]@ogt013.nl en je netwerkwachtwoord.

 

OneDrive voor leerlingen

 

 

 

 

SharePoint

SharePoint is een platform voor informatie-uitwisseling en samenwerking. Hier vind je o.a. lesmateriaal dat je kunt downloaden,  thuis of  op school!

Log in met: [leerlingnummer]@ogt013.nl en je netwerkwachtwoord.

Magister

Magister

Magister is het leerlingvolgsysteem waarin de cijfers en de digitale leermiddelen opgenomen zijn. Ouder(s)/verzorger(s) ontvangen eenmalig hun eigen persoonlijke inloggegevens per post. Leerlingen loggen in met hun leerlingnummer en netwerkwachtwoord.

Magister is ook als app beschikbaar. Vul bij het installeren bij Schoolkeuze Onderwijsgroep Tilburg in.

Meer informatie is te vinden op de Magister-site

 

 

WebUntis

 

webuntis

WebUntis is het leerlingvolgsysteem waarin het huiswerk en de aanwezigheidsregistratie opgenomen zijn. Inloggegevens zijn voor zowel leerlingen als ouder(s)/verzorger(s) hetzelfde. Deze gegevens worden eenmalig per post verstuurd. 

 

Handleiding "Installeren WebUntis-app op je telefoon of tablet".

 

Muiswerk

Muiswerk-online

Muiswerk is een online taalprogramma dat de docent helpt om leerlingen op hun eigen niveau te laten werken: gepersonaliseerd leren. 

FFlerenrekenen

ffLeren Rekenen is een interactieve rekenmethode, ingedeeld in de 4 rekendomeinen. Basisklasssen loggen in op niveau 2A, KGT-klassen op 2F. Je 90-nummer is je gebruikersnaam.

fflerenrekenen

 

Computerprogramma's van school gebruiken op je eigen laptop/PC

 1. Ga op jouw eigen computer thuis naar http://desktop.onderwijsgroeptilburg.nl

 2. Klik op dit plaatje:
   
  vm1


 3. Vul vervolgens jouw gegevens in.
  vm2

 4. Klik dan op dit plaatje:

  vm3

  Je moet nu eventjes wachten. Het lijkt alsof er niets gebeurt, maar ondertussen is hij aan het inloggen op jouw schoolcomputer. Als hij klaar is met inloggen kun je alle programma’s gebruiken die je op school ook gebruikt! Je zit eigenlijk in de computer van school.
  Vraag aan je docent met welke programma’s je het beste kan oefenen. De programma’s vind je natuurlijk als je op dit icoontje klikt:

  vm4

Soms is het zo dat als je op een programma klikt, deze eerst geïnstalleerd moet worden. Je hoeft niet bang te zijn dat dit programma ook op jouw eigen computer wordt geïnstalleerd.